Lachen met G’MIC!

In het leven mag je soms best een keertje lachen (maar niet te luid maar niet te lang maar niet te vaak natuurlijk). In dit stukje presenteer ik de ingebouwde lachspiegel van G’MIC, waarmee ronduit hilarische effecten zijn te bereiken.

Maak een foto van een woest kijkend meisje, indien niet voorhanden een anders kijkend meisje of anders een willekeurig portret.

woest.kijkend.meisje

Open de foto in GIMP en kies in de menubalk Filters – G’MIC, dan tabje Deformations en dan Kaleidoscope [symmetry]. Het volgende venster verschijnt.

gmic.venster.symmetry

Zet Iterations (herhalingen) op 1 en klik met de muis in het Angle-veld, waardoor dit de focus krijgt. Nu kun je met de pijltjestoetsen de symmetriehoek wijzigen, in stappen van 3,60. Houd je tevens de Control-toets ingedrukt, dan gebeurt dat in stappen van 15 graden.

Bij deze foto kan het lachen zachtjesaan beginnen bij een hoek van ongeveer 65 graden.

lach.0

Bij 85 graden wordt er voluit gelachen

lach.1

… om daarna langzaam weer te verstommen als de hoek de 120 graden nadert.

lach.2

De tweede lachcyclus begint bij 270 graden…

lach.3

… en duurt tot tegen de 300 graden.

lach.4

Houd het Boundary-uitrolmenu op Nearest. De Forward en Backward-opties in het Symmetry sides-menu draaien de twee verschillende symmetrie-effecten om, dat wil zeggen dat bovenstaande lachcycli omgekeerd worden. Er treden dus geen andere effecten op.

Als gratis toegift nog auteur dezes in de G’MIC-spiegel. Hij kan er zo te zien zelf niet erg om lachen…

auteur.dezes.2

________
pm|apr15