Boek!

Deze site is een vervolg op een boek waar ik met veel plezier aan heb meegewerkt: de Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus. Dit boek is medio 2014 uitgegeven door Academic Service, een imprint (handelsmerk) van BIM Media in Den Haag.

scan.boek.90ppi.downsized

Update medio 2016: dit boek is niet meer leverbaar!

En nog een update begin 2017: het boek is inmiddels wel weer leverbaar! En wel via deze link.

Deze Basiscursus vormt een laagdrempelige inleiding tot de drie programma’s uit de titel: GIMP voor beeldbewerking, Inkscape om illustraties te maken en Scribus voor de opmaak van documenten. Het doel van dit boek is om lezers op weg te helpen om zelf kwalitatief hoogwaardige publicaties te maken met behulp van deze drie gratis verkrijgbare opensourceprogramma’s. Eenmaal gereed kunnen deze publicaties naar een drukkerij gestuurd worden of als digitaal document in de vorm van een pdf verspreid.

Mijn medeauteurs zijn Kirsten Roth-Koch die het hoofdstuk over Inkscape voor haar rekening heeft genomen, en Just Vecht die de fijne kneepjes van het opmaakprogramma Scribus beschrijft.

5 gedachten over “Boek!”

  1. Dag Roland,
    Ik zie je berichtje nu pas. Klopt dat die link niet meer werkt. Mijn medeauteurs hielden zich hiermee bezig, ik heb ze gemaild om te vragen of ze de goede link willen doorgeven, die ik je vervolgens zal doorpiepen.
    Excuses voor het ongemak!

    Like

  2. Beste Paul,
    Indien Roland niet gereageerd heeft 😉 dan ben ik in elk geval blij met de werkende link.
    Het boek mag dan alweer van 2014 zijn maar alles is “nagenoeg” nog wel hetzelfde.
    Thank’s

    Like

Reageer